Podczas festiwalu małopolskie foodtrucki przemierzać będą całe województwo, zachęcając do rozsmakowania się w produktach regionalnych, tradycyjnych i lokalnych, smakach znanych z dzieciństwa, kojarzonych z kuchnią domową, ale także dotąd nieodkrytych.
W trakcie tegorocznej edycji możemy się spodziewać wszystkiego, co najlepsze i najsmaczniejsze – tradycyjnych wędlin, chrupiącego pieczywa, świeżo tłoczonych soków, lemoniady na bazie małopolskich wód mineralnych, kawy w niecodziennym wydaniu. To tylko część z przysmaków, które będą czekać na turystów i Małopolan.
Jak zawsze, w ramach festiwalu przewidziano wiele atrakcji. Małopolskie przysmaki dostępne będą w strefie sprzedażowej, jak i wprost z foodtrucków. Z nich serwowane będą dania przygotowane w oparciu o przepisy pochodzące z publikacji „Małopolska do zjedzenia”. Co jeszcze? Na uczestników festiwalu czekać będą specjalnie wkomponowane w konwencję czasów PRL-u strefy, m.in. grillowa, wypoczynku, zabaw dla dzieci i atrakcji na scenie. Dania lub produkty zaprezentowane przez producentów oceni nie tylko jury, lecz również goście festiwalu, którzy w każdym z miast będą mogli wybrać to, co najbardziej im smakuje. A wieczorem? W kinie letnim, zobaczymy kultowe produkcje z tamtych lat. Bo kto z nas nie wspomina z sentymentem „Misia”, „Rejsu” czy „Rozmów Kontrolowanych”?
W tym roku festiwal zagości:
3 września – Skawina, Rynek
9 września (sobota) – Chrzanów, Plac 1000-lecia
17 września – Tarnów, Rynek
24 września – Kraków, Plac Wolnica
1 października – Nowy Targ, Rynek